Pred leti me je poklicala gospa in zaprosila za sestanek z namenom, da bi ugotovili kaj narediti v prihodnje s salonom. Ali ga obdržati in nekaj spremeniti ali zapreti. Dejala je, da je pred časom najela izkušeno osebo iz kozmetične stroke, ki bi pripomogla k rešitvi stanja v katerem se je znašla vendar brez uspeha. Ta oseba nas je prepričala, da bomo uspeli le v primeru, če bomo ponujali cenene storitve s primernimi izdelki, katerih cena naj ne bi presegala 10 €.

V to osebo sem verjela predvsem zato ker je je bila vodilna v svojem podjetju medtem ko sama nimam dovolj znanja s področja organizacije dela in vodenja salona. To je glavni razlog, zaradi katerega sem zaprosila za pomoč. Sedaj ne vidim več rešitve je dejala in zanima me vaše mnenje o tem.

Biti uspešen še ne pomeni biti v tem kar se počne strokovnjak sem odvrnil. V današnjem okolju uspeh lahko zagotovi že dobro izbran marketing. Konkretno v vašem primeru bi to pomenilo, da v koliko je oseba ki jo navajate vodilna, še ne pomeni, da je strokovnjak s področja upravljanja salona. Če bi temu bilo tako, sedaj se ne bi znašli v situaciji, ki jo navajate.

Pomembno za spremeniti dosedanji način poslovanja je sprejeti odločitev o tem ali vlagati sredstva v sodobnejši način in ali ste sploh pripravljeni narediti tovrstni korak je bilo moje naslednje vprašanje. Odločitev je na vaši strani. V koliko se boste odločili za napredek vam lahko z veseljem pomagamo vendar spremembe so nujno potrebne in potrebno se je na njih pripraviti. Vseeno me najprej zanima vaše mnenje ali je sploh vredno v to vlagati ali ne, je odvrnila gospa. Odgovor katerega sem kot zadnjega podal je bil, da v koliko kozmetični salon v današnjih okoliščinah ne posluje rentabilno mora z njim biti nekaj hudo narobe.

Pričeli smo z delom in v nekaj mesecih ustvarili povsem drugačno sliko salona. Kader v salonu je izjemen tako kot dobavitelji, ki so pripomogli k dvigu strokovnega znanja in primernimi izdelki ter stranke, ki salon vse bolj obiskujejo predvsem zaradi izjemnih storitev in strokovnosti kadra. Spremembe so ustvarile povsem novo energijo kar so začutile predvsem stranke. Opisano je zgodba o uspehu s katero se je uspelo prikazati koliko pomembno je slediti potencialu salona in ne zgolj željam po uspešnem ustvarjanju.

Trenutno stanje na trgu kar se poslovanja tiče prikazuje, da ne obstajajo saloni, ki ne bi imeli primernega potenciala, ne glede na lokacijo ali karakteristike delovanja. Vedno in povsod so priložnosti za izboljšanje že ustaljene načina poslovanja in edino vprašanje je ali vodje oziroma lastniki salonov želijo svoje poslovno okolje nadgraditi. To ni stvar okoliščin temveč odločitve. Veliko večji pomen imajo priložnosti, ki se nenehno povezujejo z voljo, željo in vztrajnostjo pri razvoju dosedanjega načina poslovanja. www.studioaktiva.com