MasterClass program za kozmetičarke

Zakaj MasterClass program za kozmetičarke

Podobno kot ostala podjetniška področja, se tudi kozmetično nadgrajuje in vse več je povpraševanja po znanju, ki je uporabno in hitro učinkovito pri vsakdanjem delu. Ne glede ali gre pri tem za odprtje salona, nadgradnjo ali za dvig nivoja poslovanja, je uspešnost odvisna od organizacijskih, prodajnih in marketinških pristopov.

V nadaljevanju si preberite kaj tovrsten program omogoča, kakšne so koristi pridobljenega znanja, program in ceno izobraževanja.

Kaj MasterClass program omogoča kozmetičarkam 

Namen tovrstnega programa je obogatiti strokovno znanje s pristopi, ki so ključnega pomena za uspešno poslovanje salona, posebej na področju organizacije dela v kozmetičnem slonu, pri finančnem poslovanju, kadrovanju, komuniciranju s strankami, vodenju zaposlenih, prodaji storitev in izdelkov ter marketingu. Program je podaljšana roka formalnega izobraževanja in omogoča izvajanje vseh aktivnosti v salonu na uspešen in učinkovit način.

Kakšne so lahko koristi pridobljenega znanja

Cilj usposabljanja je udeležence naučiti obvladati katerokoli situacijo, do katere lahko v salonu pride zaradi različnih okoliščin, predvsem pa obogatiti sedanji način poslovanja s podjetniškimi pristopi. To je edino zagotovilo za dolgoročen uspeh vašega poslovanja. Zaradi naprednega znanja bo odcepitev od konkurence veliko lažja, pri vseh aktivnostih boste postali bolj samozavestni in učinkoviti, uspešnejši boste pri pridobivanju in ohranjanju strank, prodornejši v marketingu in prodaji. Poleg tega bo pristop do zaposlenih veliko bolj usmerjen, produktiven, odločen in predvsem profesionalen. Zagotovite lahko dvig nivoja vašega poslovanja, ki bo temeljilo na večji sigurnosti in varnosti in tako upravičili vaše poslanstvo, ki temelji na razvoju in ustvarjalnosti.

Program izobraževanja in trajanje

Program usposabljanja je sestavljen iz različnih modulov, ki se izvajajo preko spleta enkrat na teden in vključujejo:

  1. Modul: Uvod v nov način poslovanja salona (finančni, poslovni, pregled vseh aktivnosti za uspešno poslovanje).
  2. Modul: Analiza salona (pregled SWAT analize, v čem se lahko razlikujete od ostalih ponudnikov kozmetičnih storitev).
  3. Modul: Finančno poslovanje salona (pregled finančnih aktivnosti, izračuni storitev, nadzor nad stroški poslovanja).
  4. Modul: Organizacija dela v salonu (pregled in oblikovanje storitev, uvajanje novih, nadgradnja dosedanjih, pomen recepcije za uspešnost poslovanja).
  5. Modul: Načrtovanje nalog v salonu (izdelava analiz strank, vodenje evidenc, zaposlovanje kandidatov, vodenje sestankov).
  6. Modul: Prodaja storitev in izdelkov (pregled sprožilcev prodaje, postopki prodaje po korakih, izgovori strank, prodaja v času krize).
  7. Modul: Marketing v kozmetičnem salonu (strategija marketinga, pridobivanje novih strank, specializacija poslovanja, pozicioniranje salona na trgu, uvajanje marketinških aktivnosti, uporaba marketinških orodij).
  8. Modul: Organizacija dogodkov (organizacija eventov, promocij, prezentacij, uvajanje bonusov, kuponov, darilnih bonov, novi plačilni pristopi…)
  9. Modul: Krizni marketing (digitalizacija salona, prodaja storitev in izdelkov preko spleta, uporaba socialnih omrežij, sms marketing…)
  10. Modul: Planiranje kozmetičnih aktivnosti (spletna stran, landing page, storitve, uvajanje blagovne znamke salona, pisanje tekstov za blog, poste…)

Po zaključenem desettedenskem usposabljanju, kandidati prejmejo potrdilo o usposabljanju na področju menedžmenta v kozmetičnem salonu.

Komu se udeležba na usposabljanju posebej priporoča

Lastnikom in menedžerjem salonov, vodjem recepcije in zaposlenim.