Direktorica podjetja in trener finančnega poslovanja

Kristina Furlanič

Svojo pot v kozmetiki sem pričela že v rosni mladosti z udeležbo na različnih predavanjih, delavnicah, seminarjih in nastopih na različnih modnih revijah ter televiziji predvsem na področju ličenja.

Po zaključeni frizerski šoli sem se odločila narediti korak naprej in s povsem novim zagonom uspela ustvariti velik napredek za svojo prihodnost. Čeprav je bilo z delom v salonu mogoče pridobiti nekaj izkušenj sem se kasneje odločila za študij menedžmenta in kasneje še magisterija, ki je v zaključnem postopku.

Skoraj deset letno delo v računovodstvu omogočilo mi je pridobiti obilo znanja in izkušenj s finančnega področja in v povezavi s študijem sem pripomogla pri ustvarjanju novih učnih programov predvsem na področju poslovanja v salonih. Sem tudi direktorica podjetja Studio Aktiva izobraževanje, v katerem skrbimo za razvoj kozmetične stroke na poslovnem področju.

Vizažist, kozmetični svetovalec in prodajni trener

Evgen Gec

Svojo pot je v kozmetiki pričel v poznih osemdesetih letih in sicer v parfumeriji. Za vizažista se je pričel šolati leta 1996 v Bologni in sicer v šoli Make up For Ever. Ob tem se je vrsto let ukvarjal s prodajo, pretežno v kozmetični stroki in se sčasoma specializiral na področju ličenja in trženja kozmetičnih storitev. Leta 2006 je pridobil certifikat avstrijske gospodarske zbornice za odnose s kupci, marketing in združevanje podjetij. Prodajno znanje v kozmetični stroki in znanje glede uporabe kozmetičnih izdelkov je do danes posredoval več kot 10.000 slušateljem v Sloveniji in tujini.

Kot vizažist je svoje znanje dopolnjeval v Milanu, Monzi, na Dunaju, Malmöju, Canessu in Parizu. V poznih devetdesetih in začetku leta 2000, je ličenje v Sloveniji izvajal za številne priznane blagovne znamke kot so: Shiseido, Max Factor, IsaDora, NEE Make up Milano, Make up 2000 in številne druge. Sodeloval je s priznanimi distributerji kozmetike kot so: Beiersdorf, Orbico, Oriflame in Limoni. Prav tako je sodeloval na številnih izborih za Miss Slovenije, Miss Earth, na predizboru za Miss Italia nel Mondo, Miss Alpe Adria International, na specializiranih sejmih, kongresih, seminarjih in delavnicah v različnih segmentih kozmetike (veleprodaja, maloprodaja, direktna prodaja in poslovanje v kozmetičnem salonu ter velnes centrih). Je redni kozmetični svetovalec v številnih strokovnih revijah in na radijskih ter TV postajah in že nekaj let tudi učitelj ličenja na kozmetični šoli Cene Štupar v Ljubljani.

Leta 2006 je izdal prvo knjigo o ličenju. Tedaj je bila to prva strokovna knjiga o tehnikah ličenja pri nas. Leta 2014 jo je nadgradil in tako je postala edinstven priročnik za vsako žensko. Leto kasneje je pripravil personalizirano knjigo, ki je edinstven tovrstni produkt in odpira povsem nov pristop do uporabe ličil. Od leta 2009 do leta 2014 se je aktivno ukvarjal z združevanjem podjetnikov in sodeloval pri ustanavljanju podjetniških skupin. 2006 je na Dunaju prejel certifikat avstrijske gospodarske zbornice, za združevanje podjetij, marketing in odnose s kupci. Leta 2016 je postavil novo temelje za izobraževanje na področju organizacije dela v kozmetičnih salonih in velnesih in 2018 izdal knjigo z naslovom kako uspešno poslovati v kozmetičnem salonu. Leta 2021 je izdal knjigo s področja kozmetičnega menedžmenta.