Uspešno in varno poslovanje v kozmetičnem salonu.

Poslovanje v salonih se z neverjetno hitrostjo spreminja iz klasičnega v podjetniški način poslovanja. To zahteva novo predvsem učinkovito znanje, zato smo v Studiu Aktiva za vas pripravili učne programe, ki so prilagojeni vašim potrebam in željam. Poslovanje bo tako potekalo z manj napora in z boljšimi rezultati. Znanje, ki ga boste pri tem pridobili ne ponuja nobena formalna izobrazba in je za uspešno delo v salonu ključnega pomena.

Potek izobraževanja

Izobraževanje poteka individualno v obliki coachinga ali v obliki delavnic. Individualno usposabljanje je prilagojeno posameznemu salonu z namenom, da se zagotovi učinkovito in predvsem uporabno znanje, ki zagotavlja takojšnje rezultate glede na potrebe salona oziroma želje naročnika.

Program izvajanja delavnic

Program delavnic poteka v treh modulih, ki so pomembna osnova za uspešno, učinkovito in predvsem varno delo v salonu.

 1. Modul  – Priprava na delo v kozmetičnem salonu.

Delavnica katere bi se morala udeležiti vsaka kozmetičarka, kajti pridobljene informacije in znanje omogočajo, da se izognete vsem težavam s katerimi se saloni v okviru poslovanja soočajo. Posebno na področjih:

 • Pridobivanja in selekcioniranja zaposlenih ter uvajanja v delo.
 • Finančnega poslovanja – priprave izračunov za vsako posamično storitev, priprava in izdelava cenikov.
 • Odločanja o izboru blagovnih znamk izdelkov, storitev ki se bodo izvajale in dobaviteljih, računovodji in drugih poslovnih partnerjev s katerimi boste sodelovali.
 • Urejanje ali spreminjanje prostorov. Kako ustvariti ambient, ki bo stranke pritegnil in ustvarjal primeren vtis.
 • Priprave in izdelave celostne podobe. Ime salona, ki bo imelo učinek na stranke, izdelava blagovne znamke salona, ki bo poleg prodaje stranke dodatno pritegnila.
 • Organizcije dela v salonu. Kako organizirati delo, da bo potekalo s čim manjšo porabo energije in čim večjim učinkom.

2. Modul – Komuniciranje v salonu

Modul vključuje pridobivanje široke palete znanja in informacij brez katerih preprosto ni mogoče uspešno poslovati. Poudarek je predvsem na:

 • Verbalnem in neverbalnem komuniciranju. Naučili se boste uporabe besed in stavkov, ki stranke pritegnejo in neverbalnih dejavnikov, ki imajo velik pomen pri poslovanju salona.
 • Seznanili vas bomo s pripravo tekstov in postov, ki vam bodo v veliko pomoč pri objavah na spletnih straneh ali socijalnih omrežjih.
 • Naučili se boste tehnik komuniciranja s katerimi bo vaša samozavest in profesionalen pristop dosegel izjemen nivo poslovnega in osebnega pristopa.
 • Pridobili boste številne uporabne napotke iz prakse in znanje, ki vas bo dobesedno oddaljilo od konkurence.

  3. Modul – Prodaja v salonu

Eden od zahtevnejših modulov je najbolj primeren za osebe, ki želijo delovati napredno in predvsem profesionalno. Gre za teorijo in prakso ter simulacijo uporabnih prodajnih primerov na osnovi katerih se bodo prihodki iz prodaje izdelkov in storitev znatno povečali. Na delavnici se boste naučili:

 • Uporabiti pravi trenutek za prodajo. Kdaj in na kakšen način z njo pričeti, kako stranke pripeljati do tega kar potrebujejo za domačo uporabo in kako v vašem salonu ponudbo razširiti.
 • Kako izvajati prodajne postopke, ki so prilagojeni storitvam v kozmetičnem salonu in so zato posebnega značaja.
 • Bistveno povečati vaše prihodke.

Kako ustvariti uspešen kozmetični salon

Delavnica omogoča številne uporabne in praktične informacije, ideje ter znanje na osnovi katerega delujejo najuspešnejši saloni. Na delavnici se boste seznanili z vsemi učinkovitimi orodji s katerimi bo vaše poslovanje postalo produktivno in uspešno. Delavnico posebno priporočamo kozmetičarkam ali vodjem kozmetičnih salonov, ki se z dejavnostjo komaj pričnejo ukvarjati oziroma želijo preoblikovati dosedanji način poslovanja v učinkovitejši in donosnejši.

Postanite najboljši prodajalci v kozmetični stroki

Vsaka od aktivnosti, ki se izvaja v kozmetičnem salonu je odvisna od prodaje. Na delavnici se naučite kako storitve povezovati z izdelki in prodajnimi tehnikami, ki so enostavne in izjemno učinkovite. Z uporabnimi informacijami, predlogi in idejami se bo prodaja v salonu v kratkem času bistveno povečala. Delavnico posebno priporočamo zaposlenim, vodjem in lastnikom salonov.

Kje in kako pridobiti ustrezen kader

Kader je za uspešno poslovanje v salonu ključnega pomena. Kako in kje pridobiti primerne osebe in kako opraviti selekcijo ter izbrati primerne kandidate, se lahko naučite na 4 urni delavnici, ki je obogatena s številnimi uporabnimi primeri. Delavnico priporočamo vodjem in lastnikom salonov.

Postanite z delom v salonu uspešni in učinkoviti

Od uspešnosti vodenja je odvisna učinkovitost zaposlenih. Vodje so ogledalo zaposlenih medtem ko so slednji ogledalo salona. Pristop do dela in ljudi je v kozmetičnem salonu ena od zahtevnejših in najpomembnejših nalog, zato se boste naučili kako z manj dela in vloženega truda ustvariti več. Naučili se boste kako delo organizirati, kako izvajati vodstvene aktivnosti, kako komunicirati in delegirati zaposlene in na kakšen način uvajati zaposlene v nove storitev ali izdelke.

Kako v kozmetičnem salonu ustvariti finančno sigurnost

Finančno poslovanje podobno kot v ostalih dejavnostih tudi v kozmetični postaja bolj zahtevno. Spremembe na vseh področjih predvsem zakonskih postajajo vse pogostejše zato je potrebno znanje, na osnovi katerega bo poslovanje lahko potekalo lažje in učinkoviteje. Kako producirati prihodke v salonu in kako s financami upravljati je ena od osnov, kateri se ni mogoče izogniti in izogibanje temu lahko postane dokaj drago. Poleg tega bodo prikazani še izračuni, ki so lahko odlična podpora pri uvajanju novosti izdelkov, storitev ali zaposlenih oseb.

Naučite se učinkovitih pristopov za pridobivanje novih strank in večji potrošnji pri stalnih strankah

Pridobivanje novih strank je za vsakogar, ki se ukvarja s kozmetiko, poseben izziv. V današnjem času to zahteva posebno znanje in spretnosti, ki je za to področje pomembno vendar je sočasno izjemno občutljivo. Seznanili se boste z različnimi orodji, ki vplivajo na uspešnost pridobivanja novih strank, naučili se boste kako jih pritegniti, kako ustvariti zanimanje za vaš salon in kako predstaviti razloge zato, da vas obiščejo in kako pritegniti stalne stranke da potrošijo več.

Kako v kozmetičnem salonu učinkovito uporabljati marketing

Uspešni vodje se zavedajo, da ustvarjanje prepoznavnosti salona brez uporabe marketinga je v današnjem času nemogoče. Znanje, ki ga boste na tem področju prejeli vam omogoča da se distancirate od konkurence in ponujate storitve na povsem drugačen vendar učinkovit način. Naučili se boste pisanja postov, mailov in zgodb, ki izhajajo iz vašega salona na način da boste stranke lažje in hitreje pritegnili.

Kako s komuniciranjem pritegniti sogovornika

Vsi postopki bodi si z zaposlenimi, kupci ali dobavitelji temeljijo na komuniciranju vključno z uspešnostjo poslovanja, ki izhaja iz verbalnega in neverbalnega komuniciranja. Ravno zato je potrebno poznati pristope, ki omogočajo, da se sogovornika lažje razume in pritegne k sodelovanju. Naučili se boste kako uporabljati besede in stavke, ki sogovornika pritegnejo, kako postopati v kritičnih situacijah in predvsem kako s komuniciranjem motivirati zaposlene da delujejo bolje in učinkoviteje.