Pogosto se dogaja, da nas novosti, ki se ob delovanju salona pojavljajo premamijo posebno, če vidimo da je vse več konkurence, ki se na njih osredotoča. Bomo pač preiskusili in videli bomo če bo uspešno ali ne je pogosto slišati ob pogovorih s kozmetičarkami.

Novost, ki v salonih postaja vse pogostejša je predaja marketinških aktivnosti zunanjim sodelavcem

Takšna odločitev ima svoje prednosti in slabosti. Prednosti omogočajo pristop s katerim je lažje predstavljati blagovno znamko salona na trgu medtem ko se slabosti pojavljajo v nedovršenih pristopih, ki v večini temeljijo na reklamiranju nečesa. Pravi razlog za odločanje o uporabi takšne oblike marketinga je ponudba marketinških ustvarjalcev s katero želijo pomagati nekomu, ki za takšno vrsto dela “nima časa” ali se s tem ne želi ukvarjati zaradi šibkega poznavanja tovrstne dejavnosti.

Sodobne marketinške agencije se tega lotijo s predhodno izdelano strategijo, ki jo s svojim zavzemanjem zagovarjajo kajti zavedajo se v čem so lahko močnejši ali naprednejši zato so tudi vlaganja za učinkovite kampanje večja.

Nihče ne more narediti boljšega marketinga kot ga lahko naredite sami

Stavek katerega si je vredno zapolniti. Kvaliteten marketing lahko ustvarja izključno oseba, ki stroko in njene prednosti pozna in najlažje je zato predstavlja potencialnim ali že obstoječim strankam. Edino kar potrebuje je znanje in smernice na osnovi katerih lahko to izvaja. To je glavni pomen tudi naših delavnic. Vaše bogato znanje prenesti v korist celotnega marketinga in ne zgolj usmeritev v tako majhen delček marketinga kot je reklamiranje.

Zaslediti je, da v koliko najeti “izvajalci marketinga” ne izhajajo iz stroke morajo kozmetičarke osnovo pripravljati same medtem ko osebe katere za to plačujejo vsebino nekoliko dodelajo in objavijo. Je pa vredno opomniti, da specializirani izvajalci tovrstnih reklam sodelujejo s številnimi saloni in na takšen način pridobijo dodatne ideje, katere zlahko prodajo tistim, ki se tega ne zavedajo ali takšnih postopkov ne poznajo. Povsem drugačna je lahko zgodba v primerih, ko izvajalec marketinga izhaja iz stroke kar pomeni, da ima dovolj izkušenj in znanja iz obeh področij in je zato bolj učinkovit.

Marketing ni zgolj reklamiranje v obliki postov ali video posnetkov

Marketing je sestavljen iz različnih skupin, ki se povezujejo pod istim imenom. Pogosto se hruške meša z jabolka mi in se to razume ali predstavlja v obliki kompota. Kar nekaj je zaznati primerov, ko lastniki zaradi pomanjkanja informacij in znanja niso pridobili tega kar so želeli. Mit o izvajanju marketinga postaja vse večja podpora pri poslovanju zato se ni napačno seznaniti s tem kako postopati v primerih, ko prejmete ponudbo s strani izvajalcev marketinga in na kaj se morate pred odločitvijo o izboru izvajalca osredotočiti:

 1. Povedo vam naj koliko novih strank v okviru posamezne kampanje oziroma v določenem obdobju lahko zagotovijo.
 2. Katero od vrst marketinga bodo izbrali in zakaj.
 3. Kako bodo z aktivnostmi nadgradili že obstoječe stranke.
 4. Katere orodja bodo koristili za pridobiti ciljano skupino potencialnih strank.
 5. Katere metode magnetnega marketinga bodo uporabljali za pritegnitev potencialnih strank v salon.
 6. Kako bodo z uporabo neuromarketinga uspeli prikazati prednosti vašega salona na trgu in namesto lajkov pripeljali stranke na vrata.
 7. V katerih primerih koristiti popuste in kdaj se osredotočati na bonuse.
 8. Kdaj in s kakšnim namenom koristiti pakete in kdaj programe storitev.
 9. Kako se izogniti pastem telefonskega ali e mail marketinga.
 10. V kolikšnem času se bodo prihodki v vašem salonu povečali.
 11. Katere od vsebin bodo koristili, da bodo stranke pritegnile.

V primerih, ko se nekoga najame za izvajanje marketinških aktivnosti postane ustvarjanje vsebin njihovo delo medtem ko sami pred objavo preverite ali so vsebine skladne s tistim kar sami potrebujete. Tudi če sami ne zmorete ali ne utegnete izvajati marketinga je ključnega pomena to, da poznate takšne potenciale kajti le tako je mogoče nekoga kot zunanjega sodelavca delegirati. Vi ste tisti, ki odločate o tem kaj bo nekdo ki se s tem ukvarja počel in zakaj ste to pripravljeni plačati. www.studioaktiva.com