Kozmetičarke spremljati in voditi do poti uspeha ni tako preprosta naloga kot si nekateri predstavljajo. V današnjem postu sem se zato odločil predstaviti aktivnosti tistih kozmetičark, ki so v preteklem letu uspele s svojim delom ustvariti velik napredek.

Verjamem, da mnogi izmed vas spremljate šport in ste zagotovo navdušeni, ko so dosežki naših športnikov dobri. Zasluge gredo najprej njim saj so zato morali pošteno garati. Pri tem pa ne gre pozabiti tudi ekipe ljudi, ki delujejo v ozadju in skrbijo za vse kar je potrebno, da lahko posamezniki dosegajo lastne cilje. Predvsem od trenerja je odvisno koliko zna posameznika razvijati in glede na njegove sposobnosti primerno pripraviti na tekomovanja.

Nič drugače ni v kozmetični stroki. Kozmetičarke, ki so se odločile za individualno usposabljanje so dobro seznanjene o tem zakaj je to koristno in večina izmed njih si je trenerja izbrala zato, ker potrebujejo nekoga, da jih spremlja, motivira, pripravlja ali opozarja na vrednote s katerimi bodo lažje prišle do pričakovanih rezultatov.

Nekatere izmed njih so v preteklem letu zaradi takšne odločitve ustvarile izjemne rezultate in napredek, bodi si v finančnem smislu, osebnem razvoju, povečanju lastnega potenciala ali vodenju, zaposlovanja in uvajanju metod v delo, ki so ostalim kozmetičarkam manj poznane.

Najbolj napredne so se izkazale v naslednjih aktivnostih:

 • Sprejele so odločitev za spremembe najprej pri sebi. Soočati so se morale se z resnico in šele po doseženih rezultatih je sledila zahvala sebi in tistim, ki so temu pripomogli.
 • Razumele so, da se pot do uspeha redko kdaj konča z istimi osebami. Posamezni zaposleni si ne želijo sprememb in želijo ostati v zoni udobja ne glede, da s takšnim početjem preprečujejo razvoj salona.
 • Ne prosjačijo več posameznikov, da ne odidejo kajti zavedajo se, da takšne ljudi ne morejo več učinkovito voditi.
 • Kot vodje salona se zavedajo, da brez skupine ljudi, ki stojijo za njimi ne morejo biti uspešne.
 • Zavedajo se, da ne morejo spremeniti svojega načina življenja vključno z delom dokler ne spremenijo nečesa kar počnejo vsak dan na isti način.
 • Naučile so se ceniti vrednost svojega dela in veliko bolj se osredotočajo na rezultate kot na izgovore.
 • Osredotočene so na sedanjost in na prihodnost in ne na preteklost.
 • Zavedajo se, da so prepreke, ki se vsakodnevno pojavljajo pravzaprav izzivi in ne težave ali problemi kot se jih pogosto navaja.
 • Se ne pritožujejo in ne nasedajo govoricam manj uspešnih ali nesposobnih oseb.
 • Svoje delo predstavljajo v rezultatih, ki so posledica njihovih dejanj in ne govoric ali izkazovanjem ega.
 • So organizirane in imajo delo salona vključno s posamezniki pod nadzorom.
 • Zavedajo se, da so ogledalo vsega kar drugim predstavljajo.
 • Zavedajo se prednosti, ki so jo ustvarile pred konkurenco in poznajo metode s katerimi bodo ohranjale raznolikost v primerjavi z ostalimi ponudniki kozmetičnih storitev.

To je le nekaj najpomembnejših aktivnosti, ki sem si jih zapisal zato, da bi lahko koliko je mogoče slikovito predstavil napredek, ki je za vsako izmed njih več kot zaslužen.

Poleg naštetega bi lahko dodali še: prodor na tuje trge, uvajanje lastnih blagovnih znamk, specializacijo in pozicioniranje na trgu, dvig nivoja poslovanja salona, odpiranje dodatnih salonov, uvajanje koordinatorja v procese dela, uvajanje menedžmenta, načrtovanje poslovanja na vseh področjih dela, uvajanje novega načina nagrajevanja dela, ukinitev poslovanja z zunanjimi izvajalci posameznih storitev, ki so plačani na %, sprememba prostora v katerem se izvajajo aktivnosti ali selitev v nove večje prostore in združevanje interesov z isto mislečimi kozmetičarkami.

Vse kar ste prebrali je rezultat kozmetičark, ki so ga z vlaganjem na področju poslovanja uspele ustvariti z novim znanjem in veliko mero zavzemanja za napredek.

Zanima me ali so vse kozmetičarke, ki so bile pri vas na usposabljanju dosegle takšne rezultate, je pogosto vprašanje. Odgovor je NE. Napredek so ustvarile zgolj tiste kozmetičarke, ki so se odločno zoperstavile stereotipom dosedanjega poslovanja in želijo blagovno znamko salona, sebe in zaposlene dvigniti za nivo više od povprečja.

Tovrstna usposabljanja so idealna za kozmetičarke, ki se zavedajo svojih vrednot, ne vedo pa kako jih uveljaviti, kje in na kakšen način začeti in katera od orodij izbrati. Namen takšnega usposabljanja je pokazati ljudem, da imajo izjemne lastnosti in možnosti, ki so nekje skrite in potrebno jih je le postaviti na plano in izkoristiti njihove vrednote. V koliko ste med njimi in ste pripravljene narediti korak naprej v svoji karieri je to pravi čas, da dokažete sebi in vsem ki vas obkrožajo, da ste sposobni nečesa več. www.studioaktiva.com