Na eni strani vse večja potreba po delu v salonu, na drugi vse več iskanja hitrega in boljšega zaslužka.

Poznani so primeri, ko se kozmetičarke odločajo za drugačno pot tik pred vrhuncem svoje kariere. Odločajo se za dodatno delo s katerim po določenem času uspejo ustvariti dokaj dober prihodek in dosedanje delo opustijo. Včasih celo na željo lastnika salona ostanejo vendar takšno odločitev sprejmejo pod določenimi pogoji posebno, če vedo da je delodajalec zaradi tega ohromljen.

Podobno je zaslediti tudi v primerih, ko se posamezne osebe odločijo za delo na %. Na začetku je to videti vzpodbudno medtem ko sčasoma postanejo interesi drugačni in pojavijo se težave. Sledi jeza, obrekovanja, pogojevanje in podobno…

Če nisi pripravljen delati tudi potreben nisi

Katero koli delo je namenjeno temu, da se z njim rešuje določene težave ali probleme. Razlika je le v obliki in najpogosteje jih je zaslediti kot probleme, izzive, želje ali stanja, ki potrebujejo določeno rešitev. Torej vsakdo predno sprejme odločitev za delo v salonu, mora se zavedati, da je njegovo delo probleme reševati in ne ustvarjati. To velja za vse dejavnosti in vse poklice. Predvsem zaposlenim priporočam, da si v nadaljevanju preberejo nekaj pomembnih pravil katera je potrebno razumeti in spoštovati v koliko si želi ustvariti izjemno kariero v kozmetični stroki.

  • Plačilo za opravljeno delo izhaja iz ustvarjenega inkasa in ne iz količine dela. Ni pomembno torej koliko nekdo dela temveč, koliko se v določenem času nečesa opravi. Če je vzemimo kozmetičarka pri izdelavi nohtov začetnik, je čas njenega dela veliko dražji kot pri izkušenih kozmetičarkah. Slednje opravijo isto delo v bistveno krajšem času in zato so renabilnejše.
  • Prihodki se ustvarjajo izključno, če stranke salon obiščejo in v njem potrošijo denar. Nihče se ne rodi z določenim znanjem. Potrebno ga je pridobiti in v koliko se želi delovati profesionalno, uspešno in predvsem učinkovito, se je zato potrebno zavzemati. To je kompetenca, ki jo je potrebno pridobiti brez da bi iskali izgovore.
  • Znanje, ki ga pridobite je vaše zato se je za razvoj potrebno samoiniciativno zavzemati in ne le čakati delodajalca da vlaga v napredek. Vaša prihodnost je odvisna zgolj od tega kako jo boste sami gradili. Če to prepuščate drugim vedite, da s tem zanemarjate lastne potenciale, ki imajo izjemno vrednost in škoda je to ne izkoristiti.
  • Spoštovati lastnika salona ni samo izkazovanje uvidevnosti. Predvsem gre za razumevanje njegove odgovornosti, ki jo ima od investicij, vzdrževanja, salona in osebja, nadgradnje poslovanja, pa vse do zavzemanja za razvoj strank, dela, zaposlenih in razvoj blagovne znamke salona.
  • V koliko ste zaposleni je odgovornost za delo potrebno prevzeti nase. V koliko nastajajo problemi vedite, da so to vaši in morate jih rešiti sami in ne pričakovati ali prenašati na druge osebe. Kako se z njimi soočati in iskati primerne rešitve je odvisno od količine znanja in zavzemanja za širitev.

Ne glede za kašno delo se nekdo odloča bo odgovornost za uspeh potrebno prevzeti nase. Vsakdo lahko največ naredi na tistih področjih na katera se najbolj spozna. Potrebna je le vztrajnost, pravilen pristop in čas. Kozmetična stroka omogoča izjemne priložnosti in to dokazujejo številne uspešne kozmetičarke z delom in trudom, ki ga v to vlagajo. www.studioaktiva.com