O tem boste odločali sami bodi si s svojim delom ali rezultati, ki bodo tudi v prihodnjem letu plod vaših dejanj. V salonih je zaslediti izjemno veliko primerov dobre prakse in sicer na vseh področjih od komuniciranja in ustvarjanja primernih odnosov, do sodelovanja in skupnega ustvarjanja dobrih rezultatov. Prizadevnost za delo, zadovoljstvo strank in zavzemanje za osebni in poslovni razvoj postajajo vse večje vrednote in gonilna sila zaposlenih. So pa tudi manj prijetna dogajanja, ki povzročajo nekaterim težave in želijo izvedeti kako v takšnih primerih postopati.

Predvsem obrekovanja ki so neresnična, so boleča posebno, če izhajajo iz oseb, ki so nam blizu in v njih verjamemo in zaupamo. Včasih dobra volja, včasih jeza, pravilnosti ali nepravilnosti, zadovoljstvo ali nezadovoljstvo…. Kontrasti, ki nastajajo iz različnih razlogov so pogosto posledice različnih dejanj, ki včasih na žalost presegajo vsako mejo razumevanja.

Če vam je uspelo ustvariti na trgu prepoznavnost in dobre rezultate je previdnost potrebno usmeriti tudi na pasti, ki se v poslovnih okoljih pojavljajo. Na žalost obstaja velika nevarnost, da tisti, ki nečesa ne znajo, nočejo ali ne zmorejo narediti, vas bodo skušali izkoristiti ali celo drugim blatiti bodi si zaradi koristi ali zavisti. Bolj kot boste na trgu po nečem opazni ali prepoznavni bolj se bodo vaši nasprotniki želeli okoristiti ali celo izpodbijati vaše uspehe z jasnim namenom in sicer, da vas ošibijo in s tem ohranijo status, ki so ga na lojalen ali nelojalen način dosegli. To za njih ni pomembno. Pomembno je da vas vključijo v igro v kateri boste igrali na način kot sami predvidevajo in želijo, kar jim odpira izjemne priložnosti za izkrivljanje resnic z jasnim ciljem in sicer, namerno povzročiti škodo.

Takšna dejanja so želja tistih, ki to počnejo namerno in odzivanje ima lahko velike negativne posledice. Osebe, ki še nimajo dovolj »debele kože« takšna početja bolijo in vse bolj se na njih osredotočajo kar dodatno potencira bolečino, nemir ali celo jezo in hkrati zavira ustvarjalnost.

Ustvarjalci takšnih dejanj se tega dobro zavedajo in iščejo zato slabosti s katerimi bi na temelju ogovarjanja ali drugimi nekorektnimi pristopi uspeli ohromiti svojo žrtev. Narcisoidne osebe recimo, to počnejo zato da pridobijo žrtev na svojo stran in si s tem ustvarijo osnovo za kasnejše brezkompromisno izkoriščanje.

Primorana sem se bila odločiti za določen produkt kajti oseba, ki mi je to ponujala me je dobesedno “davila” in ni popustila dokler se za slednje nisem odločila. Pri tem se nisem zavedala, da sem s tem postala njena žrtev. Od tedaj dalje se je ne morem znebiti in mi dobesedno teži ali na nekakšen način grozi je dejala ena izmed kozmetičark. Da ne omenjam njenih obrekovanj, obtožb in laži o osebah, ki ne podležejo njenim zahtevam je še dodala.

Na obrekovanja je vedno potrebno odgovarjati z dejstvi, obtožbam slediti z dokazi in laži dokazovati z dejanji

Dobro poučeni podjetniki se vedno prej kot na ogovarjanja osredotočajo na rezultate, ki jih je nekdo dosegel. Govorice, ki se pojavljajo utemeljujejo z dejstvi in potjo, ki jo je nekdo prehodil predno je postal uspešen.

Škodljive osebe tega ne sprejemajo kot dejstvo temveč je to postalo sredstvo, ki pogosto izhaja iz tretjih oseb. Predelane neresnice pretvarjajo v nekaj kar bodo ljudje zlahka verjeli in tega ne primerjajo med preteklostjo in sedanjostjo. Takšne govorice niso usmerjene v resnico dveh oseb temveč je tretja oseba tista, ki želi nekoga razvrednotiti in to deliti z nekom, ki to želi slišati.

Tovrstne »igre« se v realnosti ne prikazujejo zgolj ob fizičnem srečanju več oseb. Uporablja se tudi v pisani ali video vsebini katero se želi predstaviti nekomu, ki ni prisoten ali ne more direktno na nekaj odgovoriti. Pravzaprav tudi ni potrebno. Veliko pomembnejše se je družiti ali slediti osebam, ki vaše delo podpirajo, spodbujajo in vas po potrebi tudi branijo. Takšne osebe dajejo vedeti koliko vas cenijo in v napredku, ki ste ga ustvarili dobesedno uživajo.

Nesmiselno je torej izgubljati energijo in čas z napačnimi ljudmi, posvečati jim čas ali se podrejati njihovim načelom, ki niso nič drugega kot izkazovanje lastnega ega s pomočjo etike, ki jo pogosto zagovarjajo kot izjemno vrednoto vendar ne iz lastnih dejanj. Vsi smo včasih nekoliko drugačni in počnemo stvari, ki jih ne želimo in se jih največ krat tudi ne zavedamo. Vendar to ni slabost. Gre za šibkost, katere cilj ni nekomu namerno škoditi. Nekaj povsem drugega je, če je takšno početje načrtovano. Namen in cilj sta jasna ne glede na žrtve ali na mnenja drugih in takšno početje ni vredno nikakršne podpore.

Škoda je ljudem, ki vas ne marajo, ne cenijo in ne spoštujejo vašega dela posvečati svoj čas. Naj si gre za stranko, sodelavca, poslovnega partnerja ali zgolj znanca. Ne dopustite, da si nekdo privošči nekaj kar ste skozi čas ustvarjali in se pri tem marsičemu odrekali zato da bi to dosegli.

V primeru da stranka ne ceni vloženega truda, dela in znanja, najpogosteje to prikazuje s spodbijanjem s cene storitve. Sama presoja o tem koliko je vaše delo vredno kar je nedopustno. Sodelavci v dobrih odnosih vas bodrijo in pomagajo, da postanete čim boljši saj se zavedajo, da je enotno zavzemanje najboljše merilo dobrih dejanj in trudijo se zato da ste čim bolj uspešni. To počnejo z dejanji in ne z besedami. Podobno počnejo tudi poslovni partnerji. Zavedajo se, da je uspeh odvisen od kakovosti sodelovanja zato skrbijo zato da takšno sodelovanje ohranjajo zdravo in čeprav so njihova mnenja različna, se zavzemajo za cilje, ki so enotni.

Kriviti sebe za slaba dejanja drugih ni smiselno tako kot ni smiselno izgubljati čas in energijo z ljudmi z namrščenim obrazom. To naj bodo lekcije za prihodnost in vzpodbuda za izboljšanje lastne ustvarjalnosti in vlaganja truda v nekaj kar vam ustvarja zadovoljstvo in možnosti za kakovostno življenje. Vse ostalo je potrebno prepustiti času. Ravno čas kot je nekdo zapisal tisti, ki vse povrne in vse ozdravi. www.studioaktiva.com