Učbenik ličenje

Učbenik Ličenje je namenjen predvsem dijakom, ki se izobražujejo v programih Kozmetični tehnik in Frizer, za modul Ličenje, pa tudi drugi strokovni javnosti in tistim, ki jih to področje zanima.

Šifra: 011 Kategorija:

Opis

Učbenik Ličenje je namenjen predvsem dijakom, ki se izobražujejo v programih Kozmetični tehnik in Frizer, za modul Ličenje, pa tudi drugi strokovni javnosti in tistim, ki jih to področje zanima. V njem Evgen Gec, izkušen strokovnjak s področja ličenja, bralcu razkriva pravila, ki so plod njegovih dragocenih spoznanj in dolgoletne uspešne prakse in jih ni mogoče najti v poplavi nasvetov s tega področja v raznih medijih. Avtor ne sledi slepo modnim smernicam, temveč poudarja, da moramo pri ličenju upoštevati predvsem lastnosti posameznega obraza, seveda pa tudi želje stranke.

Avtor v učbeniku predstavi kratko zgodovino ličenja, opremo in pripomočke za ličenje. Seznani  z morfologijo in korekcijo obraza ter predstavi tehnike ličenja posameznih delov obraza in oblikovanje obraza kot celote. Poleg teoretičnega opisovanja in prikazovanja postopkov uporabe liči so vključeni še strokovni nasveti, še zlasti pri zahtevnejših postopkih ličenja. Na koncu je dodano poglavje o specialnem in namenskem make-upu, kjer se avtor na kratko posveti tudi umetnosti okraševanja obraza in telesa ter maski.

Učbenik odlikuje jasno besedilo ter obsežen in nazoren slikovni material in se lahko uporablja tudi kot kakovosten strokovni priročnik.